Over Jouwschoolfilm.nl

Jouwschoolfilm.nl is een concept ontwikkeld en bedacht door Willem Wiers. (WillemWerkt.nu)

Tussen 2006 en 2010 heeft hij o.a. de afscheidsmusicals van de school waarop zijn eigen kinderen zaten gefilmd. Daarnaast filmde hij ook wel eens het Sinterklaasfeest en de dansvoorstelling van de plaatselijke ballet/dansschool.

Vanwege tijdsgebrek is hij daar mee gestopt. Totdat de school hem weer benaderde in 2013 of hij dit niet weer wilde doen omdat ze niemand anders konden vinden.

In de tussenliggende periode zijn er verschillende mensen geweest, waaronder de leerkracht zelf, die het filmen voor hun rekening hebben genomen. Maar ze vonden het maar een hoop gedoe met de montage, het verwerken van alle bestellingen, de betalingen en het branden van dvd’s.

En in dat laatste had Willem ook weinig trek. Bovendien was hij al behoorlijk “digitaal ingesteld”, dus geen dvd-speler meer in huis, en bedacht als we nu die film eens digitaal distribueren? En zo ook de betalingen digitaal regelen, dat scheelt een hoop gedoe.

Hoe pak je dat dan aan?

Willem besloot om eens te testen met een, in eerste instantie zeer simpele, webshop waar men gewoon de film kon bestellen en kon downloaden via een link. En dat pakte best aardig uit!

Maar ondanks dat een digitale versie van een film vele voordelen heeft ten opzichte van een dvd waren er toch nog flink wat mensen die liever een Dvd’tje wilden. Die mogelijkheid is inmiddels ingebouwd. Niet iedereen was dus al zo digitaal ingesteld. Nu hebben ouders de keuze hoe zij de film willen hebben.

Daarna zijn de diensten langzaam uitgebreid waardoor Jouwschoolfilm nu een totaaloplossing biedt met filmmontage, cameraverhuur, All-in pakketten en ook pakketten mét een cameraman/vrouw er bij. Inmiddels beschikken we over een mooi netwerk van cameramensen door het hele land.
Van in eerste instantie dus alleen bedoeld als distributieoplossing naar “Alles voor Jouwschoolfilm!”
En het bleef niet bij basisscholen en de afscheidsmusicals, inmiddels werken we ook voor veel dansscholen, voor enkele theaterscholen, hebben we pakketten ontwikkeld voor afscheidsfilms en mogen we namen als de RTL Talent Academy en de RTL Musical School als afnemers van onze diensten noemen.

Flyer Jouwschoolfilm